Burgemeester Mark Slinkman en leerlingen basisschool in Beek schrijven brieven tegen onrecht


Donderdag 7 december schrijven burgemeester Mark Slinkman en leerlingen van basisschool De Biezenkamp tussen 14.00 en 15.00 uur brieven voor Amnesty International. Ook ouders van de leerlingen, raadsleden en medewerkers van de gemeente doen mee. Ze schrijven brieven en kaarten voor mensen die worden gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of worden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkomen.
Schrijfmarathon De burgemeester, leerlingen van basisschool De Biezenkamp, raadsleden en medewerkers van de gemeente dragen met de actie bij aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Amnesty organiseert de Schrijfmarathon elk jaar op de Dag van de Rechten van de Mens. Omdat die dag dit jaar op zondag valt hebben de burgemeester en de leerlingen besloten om op donderdag 7 december mee te schrijven.
Iedereen kan meedoen Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen tijdens de Schrijfmarathon miljoenen brieven en kaarten. Ook in de gemeente Berg en Dal. Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven op donderdag 7 december tussen 14.00 en 15.00 uur in de aula van basisschool De Biezenkamp aan de Roerdompstraat 2 in Beek..
Schrijfmateriaal In de aula van de school ligt informatie over de mensen voor wie wordt geschreven. Er zijn ook voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal.
Schrijven in de bibliotheek Beek Op zaterdag 9 december organiseert Amnesty afdeling Beek en Ubbergen ook een schrijfmarathon. Van 12.00 tot 14.00 uur kan iedereen meeschrijven in de bibliotheek in het Kulturhus in Beek.
Schrijfavond in Groesbeek Elke 4e dinsdag van de maand is er om 19.30 een schrijfavond in de bibliotheek van Groesbeek.

Meer informatie over de schrijfmarathon van Amnesty International: https://www.amnesty.nl/schrijfmarathon-2017