Van woensdag 6 tot dinsdag 12 april is de weg langs het spoor in het centrum van Groesbeek afgesloten. Het gaat om de weg met parkeerplaatsen achter de Hema en de Scapino die evenwijdig loopt met de Spoorlaan. De gemeente sluit de weg af omdat archeologen (oudheidkundigen) er onderzoek gaan doen.

Foto (c) Marcel Vink

Waar kunt u parkeren?
Tijdens het archeologisch onderzoek kunt u parkeren op het wat hoger gelegen parkeerterrein direct achter de Hema. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein aan de Houtlaan (achter het gemeentehuis) of in de nieuwe parkeergarage onder het Bellevue-gebouw.

Waarom archeologisch onderzoek?
De gemeente wil de Spoorlaanlocatie opnieuw inrichten. De Spoorlaanlocatie is het gebied langs de Spoorlaan, waar de Hema en Scapino zitten en tot voor kort ook de Zoma-fabriek. Op het kaartje is dit het gebied binnen de rode lijnen. Voordat de gemeente mag beginnen met de bouw moeten archeologen grondonderzoek doen naar sporen uit het verleden.

Wat gaat de gemeente bouwen?
De herinrichting van de Spoorlaanlocatie is het laatste grote bouwproject binnen het Centrumplan Groesbeek, de nieuwbouw in het centrum van Groesbeek. Het werk hiervoor start na de zomer 2016. Er gaat veel veranderen in het gebied. De supermarkten Jan Linders en Aldi krijgen er een nieuw gebouw. De winkels van de HEMA en Scapino worden vergroot.

Komen er parkeerplaatsen binnen de nieuwbouw?
Achter de supermarkten komt een parkeerterrein met ruim 200 parkeerplaatsen. Hier komen ook parkeerplaatsen die wat dieper liggen. Dit kan door het hoogteverschil tussen de Spoorlaan en de weg langs het spoor. De verdiepte parkeerplaatsen zijn bedoeld voor mensen die lang willen parkeren.

Bron: www.bergendal.nl