Ontdekkingstocht: Watermonsters in de Ooij

Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal leeft onder water? En ben je tussen de acht en twaalf jaar oud? Ga dan woensdag 10 mei mee op onderwaterexcursie in de Ooij en ontdek zelf wat er allemaal leeft in het water! Deze spetterende ontdekkingstocht naar waterdieren wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei | Natuurmuseum Nijmegen.

We gaan wateronderzoek doen in een grote visvijver in Ooij. Deze middag zijn we te gast bij Hengelsportvereniging De Voorn. We starten om 14.30 uur op de locatie Kasteelse Hof in Ooij (ingang op de Kerkdijk tussen huisnummer 8 en 10). Gidsen van het IVN Rijk van Nijmegen begeleiden deze ontdekkingstocht en hebben schepnetten, loepen, zoekkaarten en nog veel meer bij zich.

Met de schepnetten scheppen we water in een bak en gaan we alle ‘monsters’ eens goed bekijken. Kleine visjes, dikkopjes of kleine kikkertjes, salamanders, slakken, en natuurlijk ook schaatsenrijders, schrijvertjes en bootsmannetjes. Er leeft echt ontzettend veel onder water. En als je meer wilt weten over vissen en hoe je het beste kunt vissen zal een echte visser hierover vertellen.

De ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Trek laarzen en kleren aan die een beetje vies mogen worden. Na afloop is er voor iedereen limonade. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl. Volg De Bastei via www.debastei.nl